Elektrisk scooter vs. elektrisk enhjulet cykel: Hvordan kan de sammenlignes, og hvad skal du vælge?

Elektrisk scooter vs. elektrisk enhjulet cykel: Hvordan kan de sammenlignes, og hvad skal du vælge?

Et personligt elektrisk køretøj er et godt redskab til at navigere den sidste kilometer af din rejse. Og på samme måde er el-scootere og elektriske enhjulede cykler øverst på listen. Men det er ikke let at vælge den bedste løsning mellem de to.
Derfor kan en sammenligning af en elektrisk scooter vs. en elektrisk enhjulet cykel hjælpe dig med at vælge det bedste valg.

Elektrisk scooter

En elektrisk scooter er ligesom en Spark-scooter, bortset fra at den er batteridrevet. Ud over det genopladelige batteri har den også en elektrisk motor og en styreenhed. Så i stedet for at rytteren skal bruge kræfter på at drive den fremad, leverer batteriet energien.
Bemærk: minelscooter.se understøttes af læsere. Når du køber via links på vores websted, kan vi få en affilieret provision uden yderligere omkostninger for dig.

Sådan kører du på en elektrisk scooter

Det er nemt at køre på en e-scooter. Først skal du gribe fat i styret og træde på dækket med den ene fod. Sparke derefter til scooteren med de fødder, der ikke er om bord.
Når du er begyndt at rulle, skal du træde på dækket med begge fødder, og starte motoren. Og da den har et styr, er det nemt at styre den. Brug bremserne, når du skal standse.

Elektrisk enhjulet cykel

I modsætning til en almindelig cykel har encyklen et enkelt hjul. Og på hver side af hjulet er pedalerne. Men i stedet for at træde i pedalerne er cyklen elektrisk drevet. Så pedalerne hjælper dig bare med at holde balancen og dermed med at holde dig om bord.

Sådan kører du en elektrisk enhjulet cykel

For at mestre færdigheden i at køre på en elektrisk enhjulet cykel skal du øve dig i et stykke tid. Det gælder især, når du skal lære at hoppe på et enkelt hjul, balancere og styre.
Så du skal øve dig i at balancere selv på encyklen. Derfor skal overkroppen og skulderen have en lige stilling. Nybegyndere kan først gribe fat i en fast genstand, før de skubber encyklen fremad.
Du skal læne dig frem og tilbage for at styre det personlige el-køretøj. Når du flytter din kropsvægt til venstre, svinger encyklen derfor til venstre og omvendt.

Hvis du koncentrerer din vægt på den ene side, får du hjulet til at dreje i samme retning. Det er derfor pedalernes vægt. De fleste mennesker har svært ved at mestre denne færdighed i begyndelsen. Derfor skal du øve dig mere for at forbedre din ekspertise i unicykelsport.
Så efter at have talt om de to personlige elbiler, skal vi sammenligne dem under forskellige underpunkter.

Sammenligning mellem elektrisk scooter og elektrisk enhjulet cykel

Balance

Der er en væsentlig forskel på at balancere en e-scooter og en elektrisk enhjulet cykel. En elektrisk scooter har et styr og dæk. Du går således på dækket, og dine hænder låser sig fast på styret.
Og i en sådan stilling er det let at balancere. Desuden har e-scooteren et for- og baghjul. Det bidrager altså til stabiliteten.
På den anden side har e-cyklen intet styr. Desuden bruger den et enkelt hjul. Alle, der forsøger at køre på e-cykel for første gang, har derfor en stejl indlæringskurve.

Styring

Det er ikke krævende at styre en elektrisk scooter i én retning. Det er fordi, den har et styr. Styret gør det nemt at dreje til venstre eller højre og giver samtidig nem kontrol over køretøjet.
Men på en elcykel afhænger styringen af, hvordan du balancerer din kropsvægt. Det tager også tid at lære at hoppe op på den elektriske encykel uden at holde fast i noget, før man kan mestre det. Det er også lettere at køre over bump eller køre hurtige runder med en elektrisk scooter end med en enhjulet cykel.

Mobilitet og funktionalitet

Begge personlige elbiler er små og bærbare. En gennemsnitlig elektrisk scooter vejer mellem 20 og 25 pund. På den anden side vejer en elektrisk enhjulet cykel ca. 15 pund. Derfor vejer elektriske enhjulede cykler i gennemsnit lidt mindre end e-scootere.
Selv om en e-scooter er sammenklappelig, kan den ikke matche den solide og kompakte form, som en encykel har. Det lange styr, de brede dæk og de dobbelte hjul gør e-scooteren på en eller anden måde voluminøs.
En enhjulet cykel skal ikke foldes sammen og fylder kun lidt plads. Men når man lægger opgaven til, viser scootere større mobilitet end encykler. Dette skyldes dens høje stabilitet.

Sikkerhed

De to personbilers strukturelle udformning påvirker i høj grad deres sikkerhedsniveau. Det er vigtigt at være forsigtig, når man kører på scooter eller enhjulet cykel.
Dog gør dobbelthjul, styr, dæk og hurtige bremser scootere mere sikre. Det er sjældent, at du mister balancen, når du kører over ujævnheder eller tager en tur på en scooter.
Men når det drejer sig om en encykel, er det en udfordring at bremse eller køre over et sving. Selv bremseprocessen er ikke let at mestre hurtigt.

Omkostninger

Med hensyn til omkostningerne er der en moderat variation mellem de to. Motoreffekt, batteritype og -kapacitet har en betydelig indvirkning på omkostningerne ved personlige elbiler.
Af denne grund kan elektriske enhjulede cykler koste mere eller mindre end en elektrisk scooter, afhængigt af specifikationen. Men når vi sammenligner encykler og scootere med samme effekt og batterikapacitet, ser det ud til, at encykler koster lidt mere.
En måde at forklare dette på er, at elektriske scootere er mere populære, så der er flere mærker og virksomheder, der konkurrerer på markedet, og som sænker prisen.

Hastighed

Hastigheden på elektriske personbiler varierer fra motor til motor. De fleste encykler og e-scootere har en hastighedsgrænse på 15-20 mph. Men nogle mærker overskrider denne grænse.

Så hvad passer bedst til dig? Elektrisk scooter eller elektrisk encykel?

For en nybegynder er en e-scooter nem at køre, stabil og nem at styre. Og med lidt forsigtighed er det relativt sikkert.
Men hvis du har brug for maksimal bærbarhed, vinder elektriske enhjulede cykler klart. Men du har en stejl indlæringskurve at gå igennem. Du skal derfor investere meget tid i at lære dem at kende.
Det betyder, at når man tænker på universel fitness og nem kørsel, er en e-scooter den rigtige løsning.

Konklusion

Når du sammenligner elektrisk scooter vs. elektrisk enhjulet cykel, har de hver især deres styrker og svagheder. Så kun du ved, hvad der passer bedst til dig, afhængigt af dine behov. Hvis du ønsker en hurtig indlæringsproces, nem kontrol og kørsel på flade overflader, er en e-scooter den bedste løsning.
Men bærbarheden og den lethed, hvormed man kan køre over ujævn topografi med en e-wheeler, er bedre end med en e-scooter. Men det kan være en udfordring at lære at køre en elektrisk enhjulet cykel i starten.

Skriv et svar

da_DKDansk