Har elektriske scootere brug for forsikring?

Har elektriske scootere brug for forsikring?

Mikromobilitet har oplevet en betydelig stigning i de seneste år, efterhånden som folk har vendt sig mod lettere og mere miljøvenlige transportformer. Efterhånden som el-scootere og cykler indtager vores tidligere overfyldte veje, er antallet af scooterrelaterede ulykker også steget. Det har gjort folk mere bekymrede for sikkerheden på vejene og har fået regeringen til at indføre regler for mikrobiler.
Men forsikringer anses stadig ikke for at være en topprioritet og er ofte ikke engang investeringen værd. Det skyldes, at en typisk sygeforsikring er tilstrækkelig til at dække eventuelle skader ved en ulykke. Der er stadig andre risici, som du skal overveje, før du kører på din e-scooter.

Er forsikring af elektriske scootere et lovkrav?

De lokale og føderale myndigheder i USA kræver i øjeblikket ikke, at kørere skal have en forsikring for elektriske scootere. Kun staten Illinois kræver, at alle registrerede køretøjer skal have en ansvarsforsikring.
Bemærk: minelscooter.se understøttes af læsere. Når du køber via links på vores websted, kan vi få en affilieret provision uden yderligere omkostninger for dig.
Det er vigtigt at huske, at e-scooter-selskaberne generelt ikke dækker skader på køretøjet i tilfælde af en ulykke. Typisk udelukker forsikringer for husejere skader på motorkøretøjer, og bilforsikringer dækker ikke køretøjer med mindre end fire hjul.
Ud over en sygeforsikring ved skader er der ikke mange muligheder at falde tilbage på. Hvis en anden person kører ind i dig, kan du sagsøge vedkommende og få en udbetaling fra deres ansvarsforsikring for skader på din scooter.
For at sætte alt dette i perspektiv er det måske ikke lovpligtigt at få din mikromobil forsikret, men det er i din bedste interesse.

Hvilken forsikring skal du købe?

Forskellige forsikringstyper hjælper med at beskytte mod forskellige typer skader, lige fra personskade til tingsskade. Her er nogle af dem, der er pålidelige:
Personlig paraplyforsikring tilbyder dækning, der udvider dine begrænsninger for husejere, ejendomsansvar og personligt ansvar. Den træder ind sammen med bilforsikringen, når du kommer ud for en ulykke med et køretøj med mindre end fire hjul, f.eks. din e-scooter.
Uforsikrede/underforsikrede bilister - beskytter dig mod bilister, der kører ind i dig og ikke har nok eller ingen forsikring til at dække omkostningerne. De er også pålidelige i forbindelse med flugtuheld. Begge disse har begrænsninger og dækningsbestemmelser.
Omfattende dækning - Beskytter din scooter mod alle andre skader end kollision og dækker også specialfremstillede dele. Det er praktisk i tilfælde af uventede vejrforhold, tyveri og hærværk.
Ansvar for personskade/skader på ejendom - hjælper dig med at betale lægeregninger eller skader på andres ejendom eller køretøj, hvis du forårsager en ulykke. Mange stater kræver, at kørere har en ansvarsforsikring.

Hvordan kan du få den rigtige forsikring til din el-scooter?

Metoden til at købe forsikring til tohjulede køretøjer adskiller sig ikke meget fra andre biler. Sådan gør du, når du har besluttet dig for den dækning, du vil have:

Sammenligning af forskellige politikker

Det kan være tidskrævende at gennemgå de mange muligheder for forsikringspolicer online fra alle de forskellige forsikringsselskaber, men det er nyttigt i det lange løb. Ved at opstille en liste over de grænser og bestemmelser, der tiltaler dig, kan du være mere sikker på den forsikring, du vælger i sidste ende.

Bed om tilbud

At indhente og sammenligne tilbud er det vigtigste skridt og kan ofte få dig til at skifte mening om en forsikring. Du kan nemt få tilbud fra forsikringsselskaberne ved at give nogle oplysninger om dig, din scooter og de grænser, du ønsker at få.

Indsamle dokumenter

De fleste forsikringsselskaber beder om bevis for identitet og adresse og to nyere pasfotos. Du bør også have dit kørekort og den nødvendige tilladelse med, når du køber et våben.

Betaling

Mange mennesker vælger onlinebetalingsmetoder, men kontant betaling af forsikringer kan give dig forskellige rabatter og er også mere sikkert.

Hvor får jeg det fra?

På grund af manglen på obligatoriske love om forsikring af el-scootere har de store forsikringsselskaber endnu ikke fulgt med den stigende brug af dem.
Paraplypolicer fra velkendte selskaber som Allstate, Nationwide og State Farm er de eneste, der udvider deres ansvarsforsikring til at dække ulykker med elektriske scootere. Små nystartede virksomheder har forstået vigtigheden af at være relevante og er begyndt at udfylde dette hul. Selskaber som Zego, Vroom og Bikmo har tilpasset sig til at forsikre alt, hvad der rider, kører eller flyver, og appellerer derfor til flere forbrugere.

Hvad er andre krav til elektriske scootere i USA?

Reglerne og bestemmelserne for brug af elektriske scootere varierer fra stat til stat, men registrering er obligatorisk i de fleste stater, undtagen Florida og Californien. Der kræves tilladelser i Michigan, Kansas, Tennessee og Rhode Island.
Næsten alle stater tillader scootere på gaden, men nogle stater som Missouri, Nebraska, Washington, Vermont og New Hampshire tillader dem ikke på fortovet.
Hastighedsgrænserne i staterne ligger på mellem 20-25 mph, og teenagere på 16 år må køre på e-scootere, mens Florida også tillader 14-årige. Hjelme og andet beskyttelsesudstyr er påkrævet for unge under 18 år.
San Francisco kræver også, at virksomheder, der fremstiller dockless e-scootere, skal indhente en tilladelse, der begrænser antallet af producerede scootere og stiller krav om erhvervsforsikring.
New York skiller sig ud som den eneste stat, hvor elektriske scootere ikke er lovlige.

Konklusion

Efterhånden som brugen af elektriske scootere stiger voldsomt, kan vi håbe, at selskaber, der tilbyder sikre forsikringer, kan følge med. Det er forudsigeligt, at forsikring af mikro-mobiler vil blive gjort obligatorisk fra nu af.
Indtil da er det bedst at vælge mellem de tilgængelige politikker og få en sikker og stressfri køreoplevelse, mens du spiller din rolle for at redde miljøet.

Skriv et svar

da_DKDansk