Sådan gør du din el-scooter vandtæt: Vigtige tricks og tips

De fleste elektriske scootere har en vis grad af vandtæthed. Scooterens vandmodstand er angivet ved IP (IP = indtrængningsbeskyttelse).
Generelt betyder en højere IP-klassificering en højere grad af vandtæthed. Dette betyder dog ikke, at udstyret er 100% vandtæt.
Derfor anbefaler producenterne, at man kører på e-scootere i regnvejr. Det er ikke sikkert for hverken motoren eller føreren at køre gennem vandpytter og vandpytter med en batteridrevet scooter.
Bemærk: minelscooter.se understøttes af læsere. Når du køber via links på vores websted, kan vi få en affilieret provision uden yderligere omkostninger for dig.
Vejret er ikke altid forudsigeligt. Nogle gange kan det regne på dig, mens du kører tilbage fra arbejde.
Det er derfor vigtigt at vide, hvordan du kan gøre din el-scooter vandtæt.

Årsager til at gøre din e-scooter vandtæt

Vand kan beskadige de følsomme dele af udstyret. Dette omfatter elektriske forbindelser, displayet, gasregulering og motoren.
Desuden fremmer længerevarende ophobning af fugt på metalrammen korrosion. På lang sigt reducerer kontinuerlig udsættelse for vand udstyrets levetid.

Tips og tricks til imprægnering af din e-scooter

Invester i et vandtæt låg

Et kraftigt regnskyl kan ødelægge dit mobile køretøj på parkeringspladsen. Så overvej at investere i et vandtæt betræk.
Det ser måske ikke pænt ud, men så længe det gør sit arbejde, er det okay. Hvis du planlægger at lade scooteren stå udenfor, skal du dække den til.

Fold aldrig scooteren sammen, hvis den stadig er våd

Et stort antal scootere er sammenklappelige. Det gør dem lette at transportere. Men har du lagt mærke til, hvordan de fleste scootere kan foldes sammen?
I sammenklappet tilstand er styret placeret under styret. Så når du folder en våd scooter, drypper vandet på gashåndtaget og displayet.
Og når vand trænger ind i den følsomme elektronik, skaber det problemer. Det er derfor en bedre idé at tørre det først, inden det foldes.

Tør scooteren efter brug

Det er et enkelt, men vigtigt tip. Tør eventuel fugt af med en mikrofiber eller et papirhåndklæde, inden du opbevarer scooteren.
Det er ikke klogt at bruge en hårtørrer. Ventilatoren skyder luft ud. Så i stedet for at tørre vandet af, kan det tvinge det ind i andre huller og sprækker.

Tape opladningsporten og dækket fast med tape

Brug af gaffatape er et hurtigt og effektivt tip til vandtætning af scootere. Hvis du har planer om at gå ud i regnvejr, bør du overveje at bruge professionel vejrbestandig tape.
Kontroller området omkring dækket. Hvis der er nogen blottede ledninger, skal du forsegle de ledningsåbninger, der er blottede, med tape.
Vælg et bånd, hvis farve passer til scooteren. Blandingen giver et mere professionelt udseende.
Et andet vigtigt sted at forsegle er opladningsporten. Nogle scootere har deres opladningsport tættere på jorden. Du kan ikke regne med det beskyttende cover alene.
Fold tapen over døren. På denne måde trænger vand ikke ind i den. Ellers kan den senere få problemer med at oplade.
Glem ikke displayet. Det er også følsomt over for fugt. Derfor kan du investere i et klart og vandtæt cover til den.
De fleste scootergashåndtag har vandtætte egenskaber. Nogle scootermærker har dog gasbetjeninger med en lav IP-klassificering. Sådanne modeller registrerer dårlig vandmodstand. Den bedste løsning i sådanne tilfælde er at udskifte gashåndtaget med en model af højere kvalitet.
CHECK AMAZON

Ringforsegling til dæksel til batterirummet

En scooter kan ikke overleve uden et batteri. Og alle e-scootere har et batteri med en rækkevidde. Men sørg for, at der ikke trænger vand ind i batterirummet. En måde at gøre det på er at investere i en ringforsegling.
Brug det sammen med standardbatteridækslet. På denne måde kan vandet ikke plaske og trænge ind i batteridelen.

Vandtæt også de elektriske kontakter

Stikkene er også blandt de mest følsomme dele af en batteridrevet scooter. Rengør kontakterne før imprægnering. Kontroller, om der er ophobet snavs.
Efter rengøring skal du forsegle dem for at forhindre fugt og luft i at trænge igennem. Når du gør det, behøver du ikke at bekymre dig om rust eller oxidation.
Der er flere måder, hvorpå du kan gøre kontakterne vandtætte på. Du kan bruge dielektrisk fedt for at holde vand og snavs ude. Hvis du kun har brug for en lille mængde, er Permatex dielektrisk fedt en god mulighed.
Hvis du har brug for en hurtig midlertidig løsning, kan du også bruge vaseline til at smudge ud med. Men under alle omstændigheder skal du være forsigtig, når du går ind på dækket.
Når du er færdig, skal du lade den dielektriske fedt tørre i ca. 12 timer, eller som angivet i vejledningen.

Forlæng Fender

Når du kører i sne eller regn, er en stænkskærm en nødvendighed. Men når den er ekstra kort, opfylder den ikke sin pligt.
Bemærk derfor længden af stænkskærmen. Du ønsker ikke at ankomme til arbejdspladsen i mudrede bukser. Overvej at investere i et tilbehør til en fenderforlænger.
I nogle tilfælde kan det være, at du kun har brug for en lille forøgelse af fenderens længde. I dette tilfælde er det tilstrækkeligt med tape.

Hvis det er nødvendigt, kan du overveje at bruge O-ringe omkring huller og ikke-tætte skruer

Nogle scootermærker har huller, der tillader ledninger at gå igennem. Men desværre kan der også sive vand ind gennem sådanne åbninger.
Når du forbereder dig på sne eller kører i let regn, skal du forsegle disse åbninger med O-ringe. Det ville dog betyde, at man skulle åbne dækket og skille nogle komponenter ad.
Gå derfor forsigtigt frem. Spænd O-ringene omkring ledningerne og forsegl åbningerne. Saml derefter scooteren igen. Du kan søge hjælp i udstyrsmanualen for at sikre, at hver enkelt del falder tilbage på sin rette plads.
Bemærk dog, at nogle af hullerne på scooteren bevidst er blevet efterladt åbne. Så tag dig tid til at finde ud af, hvilke huller der skal forsegles, og hvilke der spiller en vigtig rolle.

Konklusion

Nogle tips til imprægnering af e-scootere tager kun få minutter at gennemføre. Ikke desto mindre spiller de en vigtig rolle med hensyn til at holde fugten væk fra scooteren.
Men selv når du har gjort dit personlige transportmiddel vandtæt, skal du fortsætte med at køre i regnvejr, når du kan. Især under et kraftigt regnskyl.
Og når du kører i regnvejr, skal du følge de vigtige tips og tricks. Din sikkerhed bør komme i første række.

Skriv et svar

da_DKDansk