Kan du køre på el-scooter om vinteren: Sikkerhedstips og forholdsregler

elektrisk scooter vinter

El-scootere spiller en vigtig rolle i forbindelse med pendling til arbejde eller universitet. Andre regner med den til fritidskørsel og små ærinder. Men der opstår vanskeligheder om vinteren og ved snefald. Jorden bliver glat. Og kan du køre på scooter om vinteren?

Hvorfor kan du køre på elektrisk scooter om vinteren?

Forskellen mellem vinteren og andre tider af året er ekstrem kulde og vådhed. Desuden falder din synlighed. Desuden påvirker frosttemperaturer batteriets ydeevne. Bemærk: minelscooter.se understøttes af læsere. Når du køber via links på vores websted, kan vi få en affilieret provision uden yderligere omkostninger for dig. Så når man tager alle faktorer i betragtning, er det ikke en klog idé at køre i sne og frostvejr. Men hvis du ikke har noget valg, skal du være forsigtig. Her er de vigtigste overvejelser.

Sikkerhedsforanstaltninger og tips til kørsel på en el-scooter om vinteren

Giv scooteren en grundig inspektion

Før du kører ud, skal du foretage et udstyrstjek; kontrollér dækkenes, bremsernes, forlygternes, baglygternes og gashåndtagets tilstand. Kontroller, at ingen af de vitale dele er gået i stykker. Kontroller alle væsentlige dele af det personlige køretøj. Sørg for, at batteriet er fuldt opladet.

Tag vandtætte sko og vandtæt tøj på

Før selve turen skal du tage regntæt tøj og sko på. Nogle gange kan vejret være uforudsigeligt. Det er derfor klogt at tage tøj på, som vand ikke kan trænge ind. Husk, at ekstremt vejr kan forårsage kulde. Hvis du kan få en regn- og svedafvisende jakke, er det ideelt.

Synlighed og sikkerhed

Om vinteren er der dårlig sigtbarhed. Så ud over at have en vandtæt jakke er din synlighed af største vigtighed. Ved at montere en cykellygte kan du forbedre din synlighed og sikkerheden for andre trafikanter. Brug også en hel hjelm. Ud over beskyttelse giver hjelmen også varme.

Tag scooterhandsker på

Om vinteren har du mere brug for handsker end om sommeren. Handsker beskytter dine hænder mod skader i tilfælde af et fald. Men samtidig holder de dine fingre varme. Ellers kan dine hænder blive ubehageligt kolde uden dem. Og når det sker, bliver det et problem at holde styret eller bremserne i hånden.

Invester i en spray mod tåge

Husk, at du skal bruge en fuld scooterhjelm. Men det næste problem, der følger med, er tåge på forruden. Og det er her, at antidugsprayen er nyttig. Det er nyttigt at sprøjte et par gange, før du tager af sted.

De rigtige dæk til vinteren

Om vinteren skal du have scooterdæk, der er beregnet til vinterbrug. De er bløde og med gevind. En hurtig test er at klemme dækkene og mærke, hvor bløde de er. De unikke justeringer giver dem bedre trækkraft og stabilitet i det kolde vejr. Bemærk, at dæk med dårligt vejgreb fremmer ulykker. Desuden fungerer bredere og luftfyldte dæk bedre på våde veje. Med andre ord er terrængående scooterdæk egnede til vinterkørsel.

Hold dig til korrekt vedligeholdelse af batteriet

I koldt vejr kræver batteriet den største omhu og vedligeholdelse. Desuden reducerer kulden lidt dens rækkevidde. Så tag det med i overvejelserne, når du planlægger en tur. Og for at sikre, at batteriet giver optimal ydelse, skal du følge nedenstående tips: Før du oplader batteriet, må det ikke føles koldt. Efter turen må du ikke lade batteriet ligge ude i kulden. Tag den indendørs, eller opbevar den et sted, hvor temperaturen er omkring 41 grader Fahrenheit. Du må ikke varme batteriet op for at varme det hurtigt op. Tag den i stedet indenfor, så den langsomt bliver varm. Oplad batteriet oftere i løbet af vinteren. Vent ikke, indtil batteriet er tomt. Dette er især nyttigt for lithium-ion-batterier. Før og efter turen skal du også lade scooteren køre et kort stykke tid. Det giver batteriet en chance for at varme op.

Pas på din kørestil

Husk, at våde overflader er mere glatte end tørre veje. Så du skal ikke køre for at opretholde den sædvanlige samme spændende topfart. Kør i et moderat eller langsomt tempo. Derudover skal du være opmærksom på følgende spørgsmål Sigt efter stabile ture. Undgå rykvise og pludselige bevægelser Hold dig væk fra vandpytter og vandhuller. Glem ikke en refleksjakke eller reflekterende tøj

Rengør din scooter efter hver vintertur

Scooteren vil sandsynligvis have samlet snavs efter turen. Du skal derfor rense snavset af, inden du opbevarer det. Men under oprydningen skal du være opmærksom på dens vandafvisende karakter. Det er ikke alle dele af scooteren, der er vandtætte. Smør de områder, der kræver smøring. Påfør derefter den nødvendige spray, der bremser korrosion på metaldele. Og før du opbevarer det, skal du sørge for, at det er helt tørt.

Kør ikke under ekstreme vejrforhold.

Vær altid opmærksom på vejrforholdene. Når der er sne, kraftige regnskyl, is eller hagl, skal du holde dig væk fra vejen. Og selv når du tror, at det er sikkert, skal du være opmærksom på scooterens vandmodstandsevne. Når vejbanen er usynlig, skal du blive hjemme, når vejbanen er usynlig.

Planlæg altid på forhånd

Som du har bemærket, bliver batteriintervallet kortere i kolde perioder. Sørg derfor for, at batteriet er fuldt opladet. Når du planlægger, skal du bruge batteriets halve rækkevidde. Derudover skal du også have opladeren med. Kend de bestemte ruter, du har til hensigt at følge, og den omtrentlige afstand. På den måde kan du undgå, at batteriet løber tør.

Yderligere tips

Sørg desuden for, at scooteren har en splash screen. Hvis den ikke har en sådan, skal du købe eller improvisere en. Hvis du ikke har planer om at køre om vinteren, skal du holde batteriet opladet. Oplad den hver måned. På den måde holder du batteriet i optimal stand.

Konklusion

Ridning om vinteren har mange udfordringer. De glatte overflader, dårlige oversigtsforhold og nedsat batterileveevne er de største problemer. Hvis du skal køre om vinteren, skal du derfor holde dig til de fremhævede tips og forholdsregler.

Skriv et svar

da_DKDansk