Sådan rengør du din elektriske scooter

Sådan rengør du din elektriske scooter

Der er mange grunde til at køre på el-scootere. Fordelene er mange, lige fra pendling over korte afstande til ren og skær sjov.
Du kan komme langt på en elektrisk scooter, lige fra at navigere på gaderne til at følge vejene ind i landsbyerne. Men snart bliver det støvet, og hjulene samler mudder.

Kan du vaske en elektrisk scooter? Hvordan?

Ja, du kan vaske en elektrisk scooter. Du skal dog være opmærksom på IPX-klassificeringen og holde vand væk fra de følsomme elektroniske forbindelser. Men først er der vigtige forholdsregler, der skal tages i betragtning.
Bemærk: minelscooter.se understøttes af læsere. Når du køber via links på vores websted, kan vi få en affilieret provision uden yderligere omkostninger for dig.

Forholdsregler ved rengøring af en el-scooter

Brug ikke vand under højt tryk

Vand under højt tryk trænger selv gennem tynde revner. Så når du bruger højt tryk, kan vandet trænge ind i følsomme elektriske dele og forbindelser.
Den omfatter opladningsporte, batterirum og display. Følgelig kan det medføre, at e-scooteren ikke fungerer korrekt.

Tør den af i den kølige skygge

Når du har vasket el-scooteren, skal du tørre overskydende vand af med en klud. Lad den tørre i kølig skygge. Det er ikke sikkert for scootere at tørre den i direkte sollys eller bruge en hårtørrer for at fremskynde processen.

Øvelse af tålmodighed

Den batteridrevne scooter har nogle skrøbelige dele. Vær derfor tålmodig og forsigtig, når du går i gang med rengøringen. Hvis du skynder dig at afslutte opgaven, kan det gøre mere skade end gavn.

Begynd ikke at gøre rent umiddelbart efter en lang rejse

Efter en anstrengende tur kan nogle dele af scooteren være varme. Dette gælder også motoren. Lad den derfor køle af i et stykke tid, før du begynder rengøringen.

Trin til rengøring af en elektrisk scooter

Sluk for motoren. Træk stikket ud af stikkontakten, før du rengør apparatet. Ellers er der stor risiko for, at du får et elektrisk stød. Hvis den føles varm, skal du lade den køle af først.

Saml det, du har brug for

Du skal have alle de ting, du har brug for, inden for rækkevidde. Så saml følgende inden for rækkevidde;
Rent rent rent vand og sæbevand i separate spande
Håndklæde af mikrofiber eller blød svamp
En gammel tandbørste
Affedtningsmiddel til cykler
En hævet platform som skammel
Det er bedst at træne udendørs på et skyggefuldt sted.

Dække de følsomme elektroniske dele

Placer scooteren på den hævede platform. Identificer de dele, der hader vand. Dette omfatter opladningsporten, batterirummet og USB-portene. Sluk derefter for disse områder. Du kan f.eks. bruge polyethylen for at forhindre vand i at sive gennem disse dele.

Start med bestyrelsen og dens omgivelser

Området omkring styret bliver normalt ikke særlig snavset. Dyp mikrofiberkluden i sæbevand, og pres den sammen, indtil den er næsten tør.
Brug derefter kluden til at tørre styret, gashåndtag, gafler og lygter af med. Hold vand væk fra skærmen og andre følsomme elektroniske dele.
Gentag processen med rent, sæbefrit vand. Hvis der er vanddråber tilbage på scooteren, skal du tørre dem af med et rent håndklæde.

Skyl løst snavs og snavs af

Rengør det løse snavs fra rammen og dækkene. Brug ikke sæbe på dette tidspunkt. Det vil fremskynde rengøringsprocessen. Det mindsker også risikoen for, at små jordpartikler skraber malingen.
Skyl jorden fra dækkene og deres gevind. Snavs, der sidder fast på dækket, reducerer scooterens trækkraft.
Det er normalt dækkene, der er mest beskidte. Så overvej at bruge en dedikeret svamp til dæk og en separat svamp til andre dele.

Fortsæt med at skrubbe Snavs

Når du har renset det løse snavs, skal du tage en svamp og dyppe den i sæbevand. Pres derefter det overskydende vand af. Det mindsker risikoen for, at der kommer vand ind i uønskede dele.
Nogle mennesker vælger opvaskemiddel. Selv om det gør arbejdet, mindsker det i det lange løb malingens glans. Du bør derfor bruge et bilrensemiddel. Ud over at spille rollen som opvaskemiddel fjerner det effektivt olie.
Sørg for at minimere skrabning af scootermaling med snavs. Så her er, hvad du skal gøre. Hver gang du skrubber scooteren, må du ikke lægge svampen direkte tilbage i sæbevandet.
Skyl den i stedet i rent vand, før du dypper den igen i sæbevand. Samtidig skal du lade svampen følge et lige og ikke cirkulært mønster, mens du skrubber.
En gammel tandbørste eller en speciel børste kan hjælpe med at fjerne snavs, der er indlejret i dækets gevind. Du kan bruge det på dæk, fælge og eger.
Glem ikke bremse og bremseklods. Påfør en lille mængde affedtningsmiddel på håndklædet. Brug det derefter til at rense bremsen og bremseklampen. Påfør også affedtningsmiddel på bremserotoren.
Hvis du vil have et mere professionelt resultat, kan du overveje at bruge dækrensere. Og sørg for, at du har skyllet al sæben af. Til sidst tørres dækkene af med en mikrofiberklud.

Hvad med Mud Guard?

Mens du stadig sidder på scooteren, er det ikke nemt at nå stænklappen. Så afinstaller det, og giv det en grundig rengøring. Rengør den i sæbevand, skyl den og tør den med en absorberende klud. Derefter monteres den igen på scooteren.

Bekræft, at der ikke er vanddråber på scooteren

Tag endnu en gang et rent mikrofiberhåndklæde og tør forsigtigt alle dele af. Start med styret, rammen, dækket og derefter alle de andre dele. Husk at rense møtrikkerne og gevindet for vand.

Kontroller, om der er løse møtrikker, og smør de nødvendige dele med olie

Når det er bekræftet, at hver del er tør, fastgøres eventuelle løse møtrikker på udstyret. Olie og smør de nødvendige dele. F.eks. kan dit bremsesystem eller støddæmpere kræve smøring eller oliering.

Hvor ofte skal du rengøre den elektriske scooter

En til to gange om måneden er fint. Det afhænger dog af, hvor ofte du bruger scooteren, og hvilken slags vej du kører på. Det er ikke en god idé at lade støv og mudder trives på din scooter.

Konklusion

Som du har indset, er det en vigtig opgave at rengøre din e-scooter. Heldigvis kræver det kun et par minutter af din tid i weekenden. Så indarbejd det i din planlægning. Du skal ikke have travlt med at komme over det. I stedet kan du gøre det sjovt. Lyt evt. til noget god musik for at undgå kedsomhed.

Skriv et svar

da_DKDansk